יתוש ויתושה עוקצים בלא בושה…

התינוק בוטש באוויר ברגליו ובידיו ושנתו אינה רגועה. הוא מתפתל ומקיץ אל בכי פתאומי. הוא בסדר, חם לו והיתושים חוגגים על דמו המתוק. ממש סעודה! בבוקר את מוצאת את רגליו השמנמנות מלאות נקודות אדמומיות והוא מתגרד בידיו הקטנות בחוסר מיומנות, ומייבב…

יתושים? חרקים קייצים אחרים? זה הזמן ללמוד איך להתמודד עם התופעה הבלתי נעימה! ד"ר אילן גור, המנהל הרפואי של ביקורופא, מתייחס לנושא עקיצות יתושים בקיץ – ממה להיזהר, איך מטפלים מעופפים בקיץ.

איך אפשר למנוע עקיצות יתושים?

במידה ויש עקיצות, כדאי למרוח את הילד בתכשירים דוחי יתושים (בית המרקחת יכול להמליץ על תכשירים מתאימים).

כדאי ורצוי להוסיף בחדר הילד ובדירה מכשירים חשמליים דוחי יתושים. אם הסביבה בה אתם מתגוררים מוכה יתושים – כדאי לרכוש כילה העוטפת את מיטת התינוק ומונעת חדירת יתושים, זאת בתוספת לשימוש בתכשירים דוחי יתושים.

מאוורר מרחיק יתושים! הם אינם סובלים את רוטינת הסיבוב שלו. לכן, כשאין מזגן (שהוא ודאי מרחיק יתושים, מכיוון שהללו אינן יכולים לתפקד במקום בו הטמפרטורה נמוכה מעשרים מעלות) – כדאי להשתמש במאוורר.

שימו לב שאין באזור מגוריכם מקווי מים – שלוליות המתהוות מתחת לצינור/ברז דולף או "בריכות" קטנות אחרות. המים הללו מושכים יתושים, ושם הם מטילים את ביציהם ומתרבים.

חשוב לציין שוב: כשהתגובה לעקיצה נראית מוגזמת הן בגודלה והן באודם הנוצר סביבה – כדאי להתייעץ עם רופא לאבחון.

אחד הסיבוכים בעקבות עקיצות הינה הופעת דלקת בעור סביב העקיצה המחייבת טיפול אנטיביוטי. במקרים בהם הדלקת מאובחנת מאוחר היא עלולה להתפשט לאזור נרחב יותר, וזה יחייב אשפוז וטיפול אנטיביוטי דרך הווריד.

חשוב לשים לב!

הרבה הורים חושבים במקרה של עקיצות מרובות שזו התחלה של מחלה ויראלית כמו אבעבועות רוח. אחת הדרכים הקלות לאבחן את ההבדל בין הממצאים בעור היא לזכור שמחל אבעבועות הרוח מופיעה בתחילה בבטן ובגב ובהמשך מתפשטת לכל הגוף. לעומת זאת עקיצות יתושים הן בדרך כלל במקומות חשופים כמו ידיים, רגליים ופנים, ופחות בבטן ובגב, שהם אזורים המוגנים בעזרת הביגוד של הילדים.

Exit mobile version