תביעת רשלנות רפואית – מה התהליך?

תביעות בגין רשלנות רפואית הולכות ונעשות נפוצות יותר ויותר בישראל בשנים האחרונות. לא בגלל איכות הרפואה אלא בזכות העלייה במודעות הציבור לזכויותיו ולעובדה שאם אירע נזק כלשהו לאדם בגין הליך רפואי שהתבצע ברשלנות, אז יש מה לעשות על מנת להביא את האחראי לדין ולתבוע ממנו פיצויים.

לפני שתקבעו פגישה עם עורך דין המתמחה בתחום זה, כדאי לדעת מהו התהליך בהגשת תביעת רשלנות רפואית.

האם הייתה רשלנות

בשלב הראשון בית המשפט יקבע האם אכן הרופא או הצוות הרפואי התרשל בתפקידו. זאת משום שרוב הציבור אינו בקיא בתחום הרפואה וגם הליך רגיל ולגיטימי שלא הביא לתוצאות הרצויות עשוי להתפרש בעיני רבים כרשלנות; ולכן נדרשת חוות דעת מפי רופא המתמחה בתחום הנדון. רק לאחר שיבחן את הנסיבות ויעיין במסמכים הרפואיים יוכל אותו רופא לקבוע מזווית מקצועית האם הייתה רשלנות או לא.

האם הנזק ממשי

המבחן הבא שבית המשפט יבצע או בדיקה האם הנזק שנגרם לנפגע נחשב כנזק שאפשר לדרוש עבורו פיצויים. זאת משום שפעמים רבות מוגשות לבית המשפט תביעות רשלנות רפואית בגין נזקים קלים שחולפים תוך זמן קצר.

האם קיים קשר סיבתי בין הרשלנות והנזק

זו אולי השאלה החשובה ביותר שבית המשפט נדרש אליה, משום שלא תמיד ניתן לקבוע כי הסיבה שהביאה במישרין וללא עוררין ליצירת הנזק היא אכן התרשלות. במקרה שבו לא ניתן להוכיח באופן חד משמעי ולמעלה מכל ספק כי כאשר יש קשר סיבתי מובהק, בית המשפט עשוי לדחות את התביעה.

עם זאת, אם אכן יקבע בית המשפט כי הייתה התרשלות של גורם רפואי כלשהו בתפקידו, כי הנזק שנגרם ממשי ובר פיצוי, וכי קיים קשר סיבתי ממשי בין הרשלנות והנזק, אזי הוא יפסוק פיצויים עבור התובע.

שימו לב: הגשת תביעת רשלנות רפואית היא סיפור יקר. לעיתים גם אם התהליך מסתיים בניצחון של התביעה ובפסיקה לקבלת פיצויים, אזי בסיכומו של דבר התובע עלול למצוא עצמו בהפסד כספי. לפיכך מומלץ להתייעץ עם עורך דין רשלנות רפואית מבעוד מועד בכדי לוודא שהגשת התביעה אכן כדאית.

Exit mobile version