טיפול בשפכים תעשייתיים – מהו טיפול בשפכים תעשייתיים?

הייצור התעשייתי יוצר פסולת במצבי צבירה נוזליים ומוצקים. חשוב לטפל בהם בצורה מקצועית כדי למנוע נזקים אקולוגיים ובריאותיים.

תהליכי הייצור השונים יוצרים שפכים בהרכבים שונים. הללו יכולים להיות נוזליים, בוציים או מוצקים. יש מקרים בהם השפכים מכילים מזהמים בריכוזים גבוהים ומסוכנים – מתכות כבדות, שומנים, תרופות, חומצות, דטרגנטים, כימיקלים ועוד. באם שפכים אלו יוזרמו אל מערכת הביוב העירונים הם  עלולים לזהם את מי הקולחין ולגרום למפגעים חמורים. תופעות כמו  זיהום מי תהום, סתימות בצנרות ההולכה, המלחת מי תהום עלולות להיגרם מטיפול בלתי מתאים בשפכים התעשייתיים. כדי למנוע מפגעים אלו חשוב לטפל בשפכים התעשייתיים בצורה מקצועית ויסודית ובכך לנטרל את הגורמים המזהמים ולמנוע נזקים משמעותיים.

כיצד מטפלים בשפכים?

טיפול בשפכים תעשייתיים  – המשרד להגנת הסביבה מסמיך את המורשים לטפל בשפכים אלו. שכן מדובר בחומרים מסוכנים שלא כל אחד יודע כיצד לטפל בהם בצורה בטוחה. שרק המורשים לכך יכולים להוביל אותם אל מתקן הטיפול המתאים ולבצע את התהליך הנדרש. במתקנים אלו מבצעים תהליכים שונים שנועדו להפריד את ריכוזי המזהמים מהמים. התהליך הינו תהליך מורכב שמשתנה בכל מקרה לפי ההרכב הספציפי של המים. התהליך כולל מספר שלבים שבמהלכם מופרדים המזהמים מהמים, עד שהם ראויים להגיע למערכת טיהור השפכים האזורית. לאחר הטיפול שם מועברים המים למערכת ההשקיה. כל שלב נועד להפרי מהמים סוג אחר של מזהם. המטרה הסופית היא לוודא שהמים לא מכילים שיירי חומרים מסוכנים והם מתאימים להגיע למערכת הביוב הרגילה.

מדובר בתהליך מורכב שדורש הרבה מאוד ידע מקצועי. עבור הצלחת התהליך משתתפים בו אנשי מקצוע בתחום הנדסת סביבה, הנדסת תהליך, כימאים ועוד. אנשי מקצוע אלו ונוספים מלווים את התהליך החל מהתכנון ועד שהפסולת כולה מתפנה ליעד המתאים והבטוח. הידע שלהם מנחה את השלבים השונים ומבטיח כי התהליך מתבצע כראוי ללא סיכון של זיהומים.

על מנת לנטרל מזהמים ממי השפכים יש להפנות את מים אל מתקן טיהור מורשה לכך. טיפול נכון ינטרל מהמים את כל הגורמים המזיקים בצורה בטיחותית ונכונה.

Exit mobile version