כמה עצות לגבי אבטיחים
- אל תקנו אבטיח שמוכרים לצד הכביש: הוא ספג עופרת ושאר חומרים רעילים מאוויר הכביש.
- אל תאכלו את החלק הלבן של האבטיח שסמוך לקליפה: שם מתרכזים כל הרעלים שספג הפרי.
- אם לאבטיח יש ריח חמוץ, תזרקו אותו ואל תקרבו לפה: אפשר לקבל הרעלת מזון רצינית מאבטיח כזה.
- הסיבים באבטיח אמורים להיות בצבע לבן-ורוד. אם הם בצבע צהוב זהו סימן לנוכחות ניטרטים באבטיח.
- אל תאכלו אבטיח מיד לאחר הארוחה.
הגבלות באכילת אבטיח:
- לאנשים שסובלים מגזים אין להרבות באכילת האבטיח.
- לאנשים חולי סכרת אין לאכול דבש אבטיחים.
- לחולי סכרת לא תלויה באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ-300 גר' אבטיח ליום.
- לחולי סוכרת תלויה באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ-1 ק"ג אבטיח ביום.
ואחרי האזהרות – עכשיו התועלות הרבות שיש באבטיח!
שימוש באבטיח ברפואה העממית:
- כשיש אבנים בכליות – לאכול 2.5 ק"ג אבטיח בכל יום, במנות קטנות במשך כל היממה, כולל גם בלילה. אם יש צורך במשתן – להרתיח גרעיני אבטיח יחד עם קליפת האבטיח, לצנן ולשתות.
- לטיפול באבנים בדרכי השתן – להוריד את החלק הירוק של הקליפה, לחתוך לחתיכות קטנות דקות, לייבש בתנור אפיה. כל יום, 3 פעמים ביום, לפני האוכל לאכול כפית של אבטיח מיובש ולשתות מיד אחרי זה 1/2 כפית דבש מהול ב1/4 כוס מים.
- לטיפול בקוליטיס – לייבש קליפות אבטיח. לשפוך 100 מ"ל מים רותחים על 100 גר' קליפות יבשות של האבטיח, לכסות ולהמתין עד לקירור. לאחר הקירור לסנן. לשתות 4-5 כוסות ביום (בהתאם למצב החולה).
- לטיפול בתולעי מעיים – להרתיח 100 גר' גרעיני אבטיח ב-1 ל' מים במשך 45 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן יש לקרר, לסנן ולשתות במשך היום ב-3 מנות.
- כשיש פצעים על העור או מחלות עור – למעוך בשר אבטיח ולשים על המקום
- לכוויות שמש ו/או עור פנים מגורה – לקחת בשר אבטיח ובשר מלפפון ביחס 1:1, למעוך, לערבב ולשים על הפנים ל-20 דקות.
- בדלקת גרון וכן בשחפת – לגרגר מיץ אבטיח כמה פעמים ביום.