כוס הקפה כבר הפכה מזמן למושג של ממש. זה כבר בכלל לא רק כוס שתיה, אלא תחום מפותח ומורכב שמציע לכל אחד את המשקה המפנק לפי טעמו האישי.
אתם מרוצים מטעם הקפה שלכם? גם אם אתם סבורים שכן, כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא. כאן תגלו שיש לכם מה לעשות כדי לשפר את הטעם. קראו כיצד ניתן לשמור על הקפה בטעם הטרי שלו. ואולי תגלו שהמשקה שקראתם לו עד היום קפה, הוא לגמרי לא הקפה הטרי שתתחילו ללגום מהיום והלאה.
כיצד שומרים על טריות הקפה?
כל עוד פולי הפה עטופים בקליפה שלהם הם נשמרים היטב גם זמן רב לאחר הקטיף. יש מי שסובר שלאחר הטחינה יש לשמור על הקפה כדי שלא יאבד מטעמו הטרי. אך חשוב לדעת שמהרגע בו הפולים עוברים תהליך של קלייה הם עלולים לאבד את הטריות שלהם. כיוון שהם שינו את הצורה ואת המרקם שלהם ועלולים להיחשף לגורמים שונים שיפגמו בטעם שלהם אף לפני הטחינה.
מה פוגע בטריות הקפה?
- לחות – הלחות שקיימת באוויר פוגעת בקפה. האדים ייספגו בפולי הקפה לאחר הקלייה או בקפה הטחון.
- חמצן – כאשר החמצן והקפה מגיעים במגע נוצרת תגובה כימית שמשפיעה על הפירוק הטבעי של הקפה. בדומה לכל חומר אורגני סוף הקפה לריקבון. החשיפה לחמצן מזרזת את התהליך.
כך תשמרו על הטריות
רכשו פולים ולא קפה טחון – חיי המדף של פולי הקפה ארוך יותר מאבקת קפה. כאשר חליטת הקפה מתבצעת סמוך לטחינה יתקבל משקה איכותי וערב יותר.
אחסנו בקופסה מתאימה – אמנם שקיות הקפה מעולות כל עוד הן סגורות. אך מהרגע בו פתחתם את האריזה כבר יש חמצן באריזה. העבירו את התכולה לקופסת אחסון שמצוידת במנגנון שיוצר וואקום.
אל תאחסנו במקפיא – רבים סבורים שכדי לשמור על הטריות של הקפה יש לאחסן אותו במקפיא כיוון שאין בו לחות. אך הם לא מודעים לכך שכאשר מוציאים את הקפה וחולטים אותו נוצר שינוי חד בטמפרטורה, שפוגע בטעם ובמרקם של הקפה. אז במקום להכניס למקפיא הניחו את הקופסה במקום קריר ומוצל.
חשוב לרכוש את הקפה הטרי והאהוב, חשוב לא פחות לדעת כיצד לאחסן אותו כדי לשמור על טריותו.