זהירות חברים!
זהירות בענייני מכשירים לוהטים היא אף פעם לא יותר מידי!
מהי כוויה?
כוויה היא פגיעה בשלמות או בעובי העור. היא יכולה להיגרם מאש, מים, חשמל או חומרים כימיים. חומרת הפגיעה נקבעת על פי העובי שבו העור נפגע – לעור יש שתי שכבות, ובהתאם לעומק הפגיעה נקבעת דרגת הכוויה".
מה עושים במקרה של כוויה?
הטיפול המיידי הוא שטיפה במים זורמים – לא קפואים ולא חמים. "לאחר מכן יש לעטוף את האזור שנפגע בבד סטרילי. במקרה שהכוויה גדולה מכף היד של הילד, אם היא במקומות רגישים או במרפקים ואם מקורה בחשמל או בחומר כימי – יש לפנות מיד לעזרה רפואית בלי קשר לעוצמת הכאב.
תמיכה
העזרה הרפואית המיידית המוגשת בעקבות הכוויה, עוזרת בהיבט הרפואי הפיזי של הנפגע, אבל – זה לא נגמר שם.
לחזור לתפקוד מלא שלה ושל המשפחה היה בעיקר עניין נפשי. על אף התמיכה המשפחתית והסביבה, ההתמודדות היא גדולה מאד.
משרד הבריאות וארגון בטרם מובילים ביחד עם משרדי ממשלה נוספים את התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים. אחד הנושאים בהם התמקדו השנה הוא הגברת המודעות למניעת כוויות בקרב ילדים ובבית. רוב הכוויות בקרב ילדים קורות בבית ומנוזלים חמים.
באמצעות מספר כללים קלים ניתן למנוע את מרבית הכוויות : לא להשאיר כלים חמים, סירים עם תבשילים או נוזלים חמים בטווח השגתו של הילד (על מפת השולחן, בקצהו, בקצה השיש או על הרצפה).
לקצר את אורך חוט הקומקום החשמלי ואת חוט המֵיחַם, והרחיקו אותם מקצה השיש כדי למנוע אפשרות שילדכם ימשוך את החוט, ויישפכו עליו מים רותחים, למקם את הסיר בצד האחורי/פנימי של הכיריים, בזמן נשיאת פעוט אין לבשל או לשתות משקאות חמים!
קיץ בריא לכולם.