הנה לכם עוד משהו לליל החג, משהו שילדים מאד מאד אוהבים!
לתערובת הקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול מגורד בפומפייה
- 6 שיני שום כתושות
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור
- כוס פטרוזיליה/ בזליקום קצוץ דק
- 1 פרוסת חלה עבה מאוד ספוגה במים ,סחוטה ומפוררת
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
לרוטב העגבניות:
- 7 עגבניות טריות קלופות וחתוכות לקוביות
- 7 שיני שום פרוסות דק
- 150 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית שטוחה שבבי צ'ילי חריף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה כמון
- 2 כפיות סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים או יותר, תלוי בסמיכות שאתם אוהבים.
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל תערובת הקציצות. יוצרים קציצות עגולות בגודל שזיף ומטגנים קלות בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד להזהבה יפה.
מכינים את הרוטב:
- מטגנים בסיר בגודל בינוני את שיני השום עד שמתחילים להריח אותן.
- מוסיפים את העגבניות הקלופות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מתבלים וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתרככות לגמרי " ונמסות" לרוטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
- מגישים חם על פסטה או אורז חם . בתיאבון !