המאכל הבוכרי הזה הוא ספינת הדגל של העדה הבוכרית. בכל ארוע משמעותי של הבוכרים כמו חתונה או להבדיל אזכרה, תמצאו אותו על השולחן. אבל בכל מקרה – הוא תמיד במקום הנכון!
המצרכים:
3 כוסות אורז עגול
6 כוסות מים
8 גזרים חתוכים לקיסמים קטנים ודקים (לא דקים מידי)
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
500 גרם בשר חתוך לקוביות גדולות
ו/או עוף (כרעיים ו/ואו שוקיים, אפשר גם כנפיים)
1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל החתוך בשמן עד להזהבה קלה
מוסיפים את קוביות הבשר ומזהיבים קלות. מנמיכים את הלהבה ונותנים לבשר להתרכך על אש קטנה במשך כשעה או יותר, אם מדובר בחלקי עוף אז כחצי שעה.
מסדרים את הגזר כשכבה מעל הבשרים.
מפזרים פלפל שחור.
מוסיפים 6 כוסות מים ומלח ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מוסיפים את האורז, מבשלים על אש גבוהה כ- 10 עד 15 דקות ללא מכסה עד לאידוי רוב המים.
לאחר שרוב המים התאדו, עם כף גדולה ורחבה אוספים את האורז מצידי הסיר אל מרכזו כמו גבעה קטנה, ואח"כ עם ידית הכף עושים כמה גומות באורז עד לתחתית הסיר.
כשראינו שרוב המים התאדו, מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה מאד (על הכירה הקטנה) ומבשלים עוד כ- 20 דקות.
צורת ההגשה גם כן מיוחדת:
מוזגים תחילה לכל צלחות הסועדים את האורז. אח"כ מסדרים מעליו את הגזר, ומעל הכל מסדרים את הבשרים.
אפשר להגיש עם סלט ירקות, או לאכול אותו בלי תוספת (הכי טעים!).
שדרוגים:
ניתן להוסיף כשעה לאחר בישול הבשר 4 ראשי שום שלימים שטופים ולא מקולפים (!) במרכז הסיר. מחלקים אח"כ בצלחות הסועדים. לא תאמינו כמה שזה טעים.
אפשר להוסיף אחרי הגזר כ- 100 גרם צימוקים שטופים. זה מעלה את התבשיל בכמה מדרגות.