מאכל בוכרי טעים טעים! לילדים ולמבוגרים.
החומרים לבצק:
500 גרם קמח
2 כפות סוכר
כף (שטוחה) שמרים יבשים
חלבון ביצה (את החלמון נשאיר לציפוי)
1 כפית מלח
כוס מים פושרים
רבע עד חצי כוס שמן
למילוי:
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
גריל בשר
אופן הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים וללוש עד לקבלת בצק נעים ולא דביק.
ללוש שוב לאחר 10 דקות, ולהשאיר להתפחה למשך כחצי שעה.
אופן המילוי:
לערבב היטב את כל חומרי המילוי (אין צורך לטגן את המילוי).
לקרוץ מהבצק כ-20 כדורים.
כל כדור לרדד לעיגול ולמלא בכף מלאה מהמילוי ולסגור.
להניח בתבנית אפיה כשחלק הסגירה מונח על מגש האפיה.
למרוח חלמון ביצה מעל.
ניתן לפזר מעל שומשום.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
להגיש חם!