בחנוכה אוהבים להתענג על סופגניות מתוקות, אבל יש גם את הלטקס – לביבות תפוחי האדמה. המתכון הבא מורכב יותר מתפוחי אדמה (שבעצם לא נמצאו בו כלל), אבל לא רק הטעם שלהם, אלא גם צורת ההגשה הופכים את הדבר הזה למשהו נפלא לקראת החנוכה הקרב. רק הצמדו להוראות ההגשה.
מרכיבים:
8 ביצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
1/2 כפית תימין טרי קצוץ
1/2 כפית רוזמרין טרי קצוץ
2 עגבניות גדולות קשות ויפות פרוסות דק
1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות מעט
200 גרם גבינת עיזים פטה מגורדת
200 גרם גבינת חלומי מגורדת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות שמן זית
1/4 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות קמח
1/2 1 כוסות שמן קנולה
2 כפות מיונז
1/4 כפית חרדל
2 כפות קטשופ
1 שן שום קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס בצל לבן קצוץ
מעט עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים גס לקישוט
אופן ההכנה:
שמים בקערה את הגבינות המגורדות, עשבי התיבול, הקמח, המלח והפלפל שחור ומערבבים הכל היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
בכלי נפרד שמים את שמן הזית, השום, מיונז, חרדל, קטשופ, סוכר והחומץ ומערבבים היטב. מניחים בצד.
מחממים מחבת עם שמן קנולה, וע"י כף יוצרים את קציצות הלטקס בקוטר של 8-9 ס"מ. מטגנים עד להשחמה מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
ההגשה (אישית או בצלחת מרכזית):
מניחים את פרוסות העגבניות בצלחת, עליהן את הלטקס ומעל את טבעות הבצל הסגול. מזלפים מעל הכל את הרוטב שהכנו ומקשטים בעלי בזיליקום או פטרוזיליה.