רביולי מקורי עם דלעת מזן שנקרא דלעת ערמונים, קטיפתי ומופלא בטעמו:
מצרכים:
2 כוסות מים
100 גר' חמאה
1 כפיות מלח
4 כוסות קמח
4 חלמונים
למלית:
250 גר' גבינה כחושה או ריקוטה
100 גר' גבינה בולגרית 5 % מגוררת
150 גר' גבינת מונצגו מגוררת
150 גר' גבינת פיקורינו מגוררת
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
4 כפות עירית קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לקרם דלעת הערמונים:
2 דלעת ערמונים
1 בטטה
100גר' חמאה
1 מיכל שמנת לבישול
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה.
כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר.
מעבירים אל המיקסר ומערבבים מוסיפים את החלמונים לבצק אחד אחד מערבלים לבצק רך וגמיש.
הרכבת המנה:
מערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ.
מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות.
סוגרים לחצי ומהדקים.
מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים.
אופן הכנת הקרם:
מכסים את הדלעת ערמונים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש, לוקחים את הבטטה ומכסים גם ומכניסים גם אותה לתנור.
אופים עד שהדלעת והבטטה מוכנים. מוציאים אותם מהתנור ונותנים להם להתקרר. לאחר שהתקררו מוציאים את פנים הירק לתוך קערה ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את הכל היטב שלא יהיה גושים.
במחבת מבשלים את השמנת עם 50 גרם חמאה מטבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט עד שהשמנת נעשתה סמיכה וכשאר מוכן שופכים אותה לקערה שבה טחנו את הדלעת והבטטה וטוחנים עוד מספר שניות לאיחוד החומרים.
מצלחתים את המנה. יוצקים על צלחת פסטה עם שקע את הקרם דלעת ערמונים ומעל יוצקים עד שלושה עיגולי רביולי. ניתן לקשט בעלי מיקרו אפונה.