האנושות כולה עושה שימוש יומיומי במים. מה קורה עם המים עם תום השימוש? לאן זורמים המים שיוצאים מהכיורים ומהמקלחת? טיפול נכון להפקת מי קולחין.
כולנו פותחים את הברז מספר פעמים ביום. לאן זורמים המים עם תום השימוש? לאן מובילים אותם במטרה למנוע נזקים אקולוגיים וזיהומים? מי השפכים שזורמים במערכת הביוב מועברים לטיפול. במהלך הטיפול מפרידים מהמים חומרים מזהמים שונים. המטרה היא לעשות את המים מתאימים לשימוש חוזר – למטרת חקלאות בעיקר. כדי להפיק את המים יש לבצע תהליכים כימיים, ביולוגיים ופיזיקליים. התהליכים הללו נועדו להפריד את החיידקים ואת הכימיקלים מהמים – כך שהם יוכלו לשמש שוב עבור מטרות מתאימות.
על מכוני הטיהור
מכוני הטיהור לטיפול בשפכים תעשייתיים וביתיים נבנו במטרה לבצע במי השפכים את הטיפול המתאים כדי להחזיר אותם למצב ראוי לשימוש. במרבית המקרים יהיו המים המטוהרים מיועדים להשקיה. במהלך הטיפול במים יבצעו תהליכים שונים כאשר המטרה היא להפריד מהמים את החומרים המזהמים. עבור הפרדה זו יש לבצע פעולות שונות שגורמות לחומרים אלו להיפרד מהמים. בכך יוכלו המים להפוך מחומר מזהם ומזיק לבטוח לשימוש עבור מטרות מסוימות.
את מכוני הטיהור יש לתכנן בהתאם לסביבה ולנתונים במקום. טיהור של מים סניטריים אינו דומה לטיהור שפכים תעשייתיים או שפכי רפתות. כיוון שבהתאם להרכב של המים יש לבצע את התהליך המתאים. כמו כן הקמת המכון תתבצע בהתאם לנתוני השטח ולצרכים במקום. המטרה היא לבודד את המים משאר הרכיבים ולעשות בהם שימוש מועיל.
כאשר פונים למכון לטיהור מים חשוב מאוד לוודא שמדובר בחברה שפועלת בהתאם לחוקים של המשרד לאיכות הסביבה, ולפי התקנות הנוגעות לתחום. כיוון שמדובר בתחום רגיש שרק חברה מורשית תוכל לבצע את הפעולה בצורה הבטיחותית כנדרש. הובלת המים וביצוע פעולות הטיהור ייעשו רק על ידי מי שמורשה לכך.
עבור טיהור מי שפכים יש לפנות אל חברה מקצועית בתחום טיהור מים. מומחים במכון טיהור יוכלו לתכנן את תהליך הטיהור המתאים למצב בשטח. כך לא יזיקו השפכים לסביבה אלא יחזרו לשימוש נוסף ומועיל.