דברים שחייבים לדעת על תירס
אחד החטיפים הטעימים, הבריאים והאהובים על ילדים ומבוגרים זה התירס. למעשה, הוא ירק רב גוני – בעל אלף אלף אופנים. החל מקלח תירס – בתור נשנוש בריא ביום קיץ וכלה בקורנפלקס – תירס קלוי.
גרגריי התירס המתוקים נפלאים בשילוב בסלטים, פשטידות, ומרקים.
והכי חשוב- פופקורן! כבר אמרנו?
אז, מה מכיל התירס, מהם הערכים התזונתיים שבו, האם הוא בריא כמו שהוא טעים, למי אסור לאכול ממנו, וכמה קלוריות בו? להלן. עובדות על תירס:
חיטה, אורז, שיפון ושיבולת שועל, כל אלו הם משפחת הדגנים שהתירס שייך אליהם. הוא יוצא דופן בכך שהוא צמח טרופי שמקורו במרכז אמריקה. מהתירס מפיקים שמן, עמילן תירס, קורנפלקס, קמח, אלכוהול, שימורים ופופקורן.
ערך תזונתי – התירס ברובו פחמימות, וכ-100 גרם תירס שווה ערך ל-108 קלוריות. בקלח תירס בינוני, יש כ-250 קלוריות.
עשיר בנתרן – לא צריך לשים יותר מידי מלח על קלח תירס ובפופקורן. כי התירס גם ככה עשיר בנתרן, שהוא מינרל החיוני לגופינו ונמצא גם במלח, אך אין לנו צורך בעודף, העלול לגרום ליתר לחץ דם. מי שסובל מלחץ דם, מומלץ לו להגביל את הנתרן במזון.
חומצה פולית – לנשים לפני ואחרי לידה, חשוב מאד. ספל של גרעיני תירס מספק 20% מהכמות היומית המומלצת למבוגר של חומצה פולית – ויטמין המצוי בדרך כלל בירקות ירוקים, וחיוני לבריאות כדוריות הדם האדומות, לגדילה תקינה של ילדים ועוברים.
מסייע לדלקות בדרכי השתן – תרופת סבתא ידועה שעוזרת לדלקות בדרכי השתן היא שתיית מי התירס, שתיית תה שיערות תירס תתרום גם לחיזוק דרכי השתן ומניעה במקרים של דלקות כרוניות.
מועיל לבריאות העיניים – לתירס תכונות בעלות חשיבות עצומה לבריאות העיניים. התרכובת המרכזית היא לוטאין. לוטאין חיוני למניעה של התנוונות שמתרחשת בעין באופן טבעי עם העלייה בגיל. הלוטאין מגן גם על העדשה מפני התפתחות קטרקט.
למי אסור לצרוך תירס?
אנשים האלרגיים לחלבון התירס, צריכים להימנע מצריכת תירס ומוצריו, ולמי שסובל מלחץ דם גבוה.