קל להכין, טעים, אהוב על ילדים, ובעיקר – בריא!
מצרכים:
- כוס וחצי רסק תפוחים טבעי לא ממותק
- 1 כוס שמן קנולה
- 3/4 כוס סוכר חום דמררה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 1/2 כפית מלח
- 2 וחצי כפיות אבקת אפייה
- 3 כוסות גזר קלוף ומגורר
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- מערבבים רסק תפוחים, שמן, סוכר ווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, שיבולת שועל, מלח ואבקת אפיה.
- קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות גדולות מאוד (חותכים כל קוביה בערך ל-4).
- מפזרים אל תוך הבלילה שוקולד קצוץ, גזר ואגוזים, ומערבבים עד שהפיזור שלהם אחיד.
- מעבירים לתבנית שקעים עם מנז’טים. כדי לחלק את התערובת באופן שווה בין השקעים אפשר להשתמש בכף.
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- אופים במשך כ-25 דקות עד התייצבות והזהבה.
- אם אוכלים את העוגות כשהן קצת חמימות השוקולד יהיה רך ונוזלי. אם שומרים אותן בקירור הוא יתקשה קצת.
טיפים:
- אם משתמשים ברסק תפוחים ממותק אפשר גם להוריד את כמות הסוכר מחצי כוס לשליש כוס, ואפילו לפחות מזה, אבל כדאי לטעום ולבדוק כדי לא להישאר עם מאפים תפלים.
- אפשר לגוון את המתכון על ידי הוספה של עוד אגוזים, חמוציות, ותבלינים (למשל חצי כפית אגוז מוסקט וכפית קינמון).
- כדי ליצור מאפינס בריאים יותר אפשר להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין או בקמח מלא.
- חשוב לצנן את המאפינס אחרי האפייה על רשת כדי שלא יהיו רטובים בחלק התחתון. אחרי שהם מצטננים לגמרי אפשר לארוז בקופסה ולשמור במקרר עד שבוע.