קרם גבינה, פירורים ותותים/ דובדבנים/קיווי – בכוסות
מתכון קל ומהיר לקינוח קרם גבינה עם פירורי פתי בר ותותים טריים בכוסות אישיים. ניתן להכין קרם גבינה חלבי.
מצרכים (כ-12 כוסות):
לפתי בר:
- 1 שרוול פתי בר וניל
- 100 גרם חמאה
לקרם גבינה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- 1 גביע גבינה לבנה (250 גר')
- 1 כוס מים
- 200 גר' תותים/ דובדבנים /קיוי טריים
אופן ההכנה:
- מרסקים את הפתי בר במג'ימיקס (או בריסוק ידני) לפירורים דקים.
- ממיסים חמאה במיקרוגל, שופכים על פירורי הפתי בר ומערבבים היטב, כך שכל הפירורים רטובים.
- מקציפים בקערה המיקסר יחדיו שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, סוכר וניל וסוכר לבן. נקציף מספר דקות, עד לקבלת קרם סמיך. נוסיף את הגבינה ונאחד בתנועות קיפול.
- שוטפים את התותים/קיוי/דובדבנים וקוצצים גס.
- מרכיבים את שכבות העוגה בכוסות: שכבת פירורים – תותים – קרם גבינה / קצפת – פירורים – תותים – קרם גבינה / קצפת – תות אחד לקישוט.
- את הקינוחים שבכוסות מאחסנים במקרר עד להגשה.