אפויות או מטוגנות למי שאינו חושש מקלוריות – הקציצות הללו פשוט מושלמות לתשעת הימים וגם סתם כחטיף משביע ומזין. גם ילדים שלא אוהבים דגים יאהבו אותן.
רכיבים:
- 3 קופסאות טונה מקופסת שימורים בשמן
- 2 ביצים
- 2 בצלים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תוספות:
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
- 3 כפיות רוטב סויה
- 1 גזר (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מסננים את הטונה היטב מהשמן ומניחים בקערה גדולה.
- את הבצל (והגזר אם רוצים להוסיף) קולפים ומגרדים בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים גם ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ’ילי וסויה, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמתקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים לקרר למשך 15 דקות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים ספריי שמן, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית, מרססים בספריי שמן גם מלמעלה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את קציצות הטונה 30-40 דקות, תלוי בתנור.
- הקציצות מוכנות כאשר הן שחומות ויפות.
- לקציצות טונה מטוגנות: חממו שמן חצי עמוק במחבת רחבה, טגנו את קציצות הטונה כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
שדרוגים:
לקציצות טונה ותירס:
הוסיפו לעיסת הטונה 1/2 כוס גרגירי תירס טחונים מעט בבלנדר מוט. התירס מעשיר את הקציצות והופך אותן למושלמות לילדים.
לסנדוויץ’ המושלם:
שלבו את קציצות הטונה בבאגט חם עם ממרח פלפל צ’ומה ולימון, לא תאמינו כמה זה טעים!