סלט אבוקדו עם עגבנייה תירס ובצל ברוטב לימון ושמן זית. קל להכנה לארוחת בוקר קייצית מהנה, או ארוחת ערב קלילה.
המצרכים (2 סועדים):
- אבוקדו שלם
- 1/2 קופסת תירס
- עגבנייה בינונית
- 1/2 בצל לבן / סגול
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מרבע לימון
- מעט פטרוזיליה / עירית קצוצה
- פלפל ירוק חריף – למי שמעוניין בטעם פיקנטי
אופן ההכנה:
- קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות.
- חותכים את העגבנייה לקוביות.
- בקערה גדולה מערבבים את האבוקדו עם העגבנייה, התירס והבצל.
- מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים שנית.
- בתאבון.
שדרוגים:
- כדי לשמור על הסלט טרי לאורך זמן מומלץ להוסיף מיץ לימון ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
- כדי לחתוך את האבוקדו לקוביות יפות מומלץ להשתמש בסכין חדה.