מכירים את האנשים שעומדים ליד דוכן האבטיח במרכול ודופקים את היד על גב הקליפה? מרשרשים בו ליד האוזן, מלטפים, ממששים… ?
האמנם יש שיטה לדעת איזה אבטיחים טובים בתוכם ואלו אין תוכם כברם? עד היום אין לדעת..ובכל זאת, הנה העצות הטובות ביותר לבחירה נכונה של אבטיח (ועדיין – יש סיכוי של 50% שתצליחו עם העצות ו-50% שתצליחו בלעדיהן).
- אבטיח צריך להיות מבריק, מוצק ובעל צורה עגולה או סגלגלה, בלי צורות שונות ומעוותות.
- חשוב לקנות אבטיח ששהה כל הזמן בצל ובמקום קריר יחסית – ולא במקום שטוף שמש ויבש.
- העצה הכי מקובלת! מקישים על האבטיח ומקשיבים – אבטיח בשל צריך להשמיע קול חלול. לעניין הזה יש שתי בעיות: הראשונה היא איך יודעים מה בדיוק אמור להיות הצליל; והשנייה היא שצריך להיות בעל שמיעה של עיוור כדי לזהות הבדלים ברעש באמצע השוק או הסופרמרקט.
- לאבטיח טרי יש כתם צהוב. הכתם נמצא במקום שעליו שכב האבטיח עד שנאסף – זהו המקום זה לא נחשף לקרני השמש ולכן לא עבר תהליך של פוטוסינתזה, לא פיתח כלורופיל ירוק ונשאר צהוב. אם הכתם הצהוב חזק וברור, סימן הוא שהאבטיח טרי ונאסף לא מזמן מהשדה. אם הכתם הצהוב החוויר והפך לירקרק, סימן הוא שהאבטיח נקטף מזמן ומבלה כבר זמן רב אצל מוכר האבטיחים.
- אם לאבטיח יש שני כתמים צהובים, זה אומר שהמסכן קיבל בנוסף על הכתם הרגיל גם מכת שמש – וזה לא סימן טוב.
- לכל אבטיח יש גבעול. פעם אמרו שהעוקץ חייב להיות יבש ומצומק, כי זה סימן לכך שהאבטיח נקטף כשהוא בשל. כיום דווקא אומרים שעוקץ ירוק ורענן מעיד על אבטיח טרי.
נקווה שהעצות הלו יימצאו מועילות…. מקסימום, תמיד אפשר לקנות אבטיח חדש. אנחנו בשיא העונה ולא יקר.