הילדים שלי ביקשו שאכין משהו סטנדרטי שמזמן לא הכנתי: קציצות בשר ברוטב עגבניות עם אורז לבן.
אז הכנתי. הכי סטנדרטי שאפשר. יצא משהו טעים שהילדים טרפו…
החומרים (8 מנות):
לקציצות:
- 700 גרם בשר בקר (אני השתמשתי באסדו – זה יוצא משהו וזה לא בזבוז!)
- 2 בצלים בינוניים
- צרור גבעולי עירית
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1 כפית פפריקה מרוקאית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף שמן
- 1 ביצה טרופה
- 3 כפות פירורי לחם
לרוטב:
- 3 עגבניות גדולות אדומות ובשלות
- 2 גמבות גדולות אדומות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן
- 1/4 כוס מים
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
הקציצות:
- טוחנים את הבשר במטחנה, העירית, הבצלים והכוסברה.
- מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב. מניחים כחצי שעה לספיגת טעמים.
הרוטב:
- טוחנים היטב במעבד מזון את העגבניות והגמבה עד שנעשים נוזל סמיך.
- מחממים סיר גדול ושטוח, עם 3 כפות שמן.
- מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף מעט.
- מוסיפים את העגבניות והגמבה הטחונים, מתבלנים ומערבבים. מביאים לרתיחה.
- יוצרים כדורים חלקים ויפים מתערובת הבשר ומכניסים לרוטב המתבשל.
- מכסים את הסיר ומשאירים לרתוח כ- 2 דקות.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם מטים את הסיר לצדדים לכיסוי הקציצות ברוטב.
- לאחר שעה של בישול ובמידת הצורך, מורידים את המכסה ומגביהים את האש למספר דקות לאידוי המים. זאת משום שרוטב צריך להישאר סמיך מעט.
הגישו מעל אורז לבן והתמוגגו…