זהו מאכל מצויין לראש השנה – יש בו גם טעם מתוק אבל גם פיקנטיות מעניינת. מוגש כמנה נוספת בצד מנה עיקרית של בשר. כמו נשנוש.
החומרים (8 מנות):
חזה עוף מעוף 1 – מנוקה וחתוך לרצועות עבות באורך כ- 5 ס"מ ובעובי כ- 2 ס"מ
לרוטב:
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש או סילאן
1 כף רוטב סויה
3 שום כתוש
2 כפות שמן זית
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית צ'ילי גרוס
1/4 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן לטיגון
1/4 כוס מים רותחים
לקישוט:
שומשום קלוי מעט על מחבת
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד בקערה.
- מטגנים בשמן את רצועות חזה העוף כ- 2 דקות מכל צד.
- מכניסים את הרוטב לסיר ומחממים.
- מוסיפים פנימה את רצועות חזה העוף ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות עד רבע שעה. שימו לב שלא ישרף.
- מוציאים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום קלוי מעל.