מנה עיקרית מדהימה, בעלת מרקם טעמים מיוחד. מה שעוד מיוחד בזה הוא הגיוון שתוכלו לתת לה. פרטים – בסוף.
החומרים (8 מנות):
לבישול הבשר:
- 1.5 ק"ג בשר בקר מס' 5 (כתף מרכזי)
- מספר עלי דפנה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
לרוטב:
- 1 בצל סגול חצוי וחתוך לרצועות
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית טימין
- 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
- 1/2 1 כוסות של ציר מי הבשר שבישלנו
אופן ההכנה:
- בישול הבשר: שמים בסיר גדול את פרוסות הבשר, מכסים במים, מוסיפים כורכום ומלח ומרתיחים.
- מבשלים על אש נמוכה כ- 3 שעות (אפשר כשעה בסיר לחץ – עדיף שלא).
- הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן כ- 3-4 דקות.
- מערבבים את התבלינים ועשבי התיבול בקערה קטנה.
- מסדרים את פרוסות הבשר מעל, מפזרים חצי מכמות התבלינים ועשבי התיבול מעל (חוץ מהכוסברה) ומשחימים מעט (2 דקות) מצד אחד.
- הופכים ומפזרים את יתרת התבלינים מהצד השני ומשחימים (2 דקות).
- מפזרים את הכוסברה מעל הבשר.
- מוסיפים את ציר הבשר, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.
אפשרויות:
- לעשבי התיבול אפשר להוסיף נענע קצוצה ובזיליקום קצוץ (אפשר גם יבשים).
- יחד עם הבצל, מכניסים פטריות חתוכות ומטגנים כ- 6-7 דקות.