אימהות רבות מודאגות מכך שהילד שלהן לא אוכל מספיק. הן יעשו כל שביכולתן בכדי לגרום לו לאכול עוד חתיכת עוף ועוד כף אורז.
כל כך טרחת הכנת עבור ילדך את ארוחת הצהריים האהובה עליו – רק שיאכל! למרות הכל, אחרי מספר דקות הוא מחליט ומכריז בקול "אני לא רוצה עוד!".
אמנם תצליחי לשכנע אותו בדרך כל שהיא לאכול עוד ביס או עוד כף.
אך את יכולה להיות בטוחה ששכנוע זה לא יגרום לו לאכול טוב יותר בפעמים הבאות.
כלל בחינוך – ככל שתפצירי בו לאכול ולאכול הוא יירתע ולא ירצה בכך עוד יותר.
אז איך תגרמי לו לאכול מרצונו? עשי זאת באמצעות הטיפים שלפניך!
2. הכריזי על שעת אוכל
הגיעה שעת הצהריים? הכריזי בקול "ילדים יקרים! ארוחת הצהריים מוגשת במטבח!" – מי שירצה לאכול ויהיה רעב – יאכל! שוב, אין עניין להפעיל כוחות שכנוע רבים. עלייך רק להבדיל בין שעות המשחק, הלימודים והחברים לבין שעת האוכל מכיוון שילדים לעיתים שוכחים לאכול, לא תמיד הם חשים ברעב כשהם עסוקים.
1. שמשי עבורם דוגמא אישית
דעי כי הדוגמא האישית היא כלל מרכזי ועיקרי בחינוך בכל מישוריו. גם בנושא האכילה – הדוגמא האישית היא הכלי המועיל ביותר.
2. הכיני אוכל בריא ומזין
הקפידי מידי יום להכין ארוחת צהריים בריאה ומזינה והניחי אותה במקום זמין ונגיש עבור ילדך. ילד רעב – אוכל. על מנת שכלל זה יפעל – עלייך להרחיק מהישג ידו ממתקים, חטיפים או עוגיות. בסופו של דבר הוא יאכל את האוכל שהכנת כי לא יהיה לו תחליף אחר
3. צרפי הסבר תזונתי
עבור כל תבשיל שתכיני, הוסיפי מספר מילים שילמדו את ילדייך על הערכים התזונתיים הטמונים בו במילים המתאימות לגילם. ספרי להם עד כמה מאכל זה מחזק את גופנו על אילו איברים הוא משפיע וכיצד. עבור ילדים קטנים יותר, תוכלי להציג את האוכל כמחזה מעניין וכסיפור הממחיש מה קורה בגופנו.
4. הכניסי את ילדיך למטבח!
שתפי את ילדיך בבישול ארוחת הצהריים ככל האפשר. כאשר הם ישקיעו מאמץ בהכנת האוכל הם יהיו סקרנים לטעום ממנו.
5. אל תתעקשי
ילדייך מפצירים בך להכין פיצה? אל תתעקשי יתר על המידה. מדי כמה שבועות, הפתיעי אותם בפיצה טעימה ובריאה. השתמשי בקמח מחיטה מלאה ומרחי רוטב עגבניות טבעי שתכיני בעצמך.
6. המנעי מ"היסטריית ממתקים"
מהי היסטריית ממתקים? ילדך מגיע מהגן לאחר מסיבת יום הולדת עם שקית ממתקים, את מביטה בשקית ומגיבה נחרצות "ממש לא! אתה לא תאכל את זה!". תגובה כזו תגרום בדיוק ההיפך ממה שרצית. פשוט קראי בקול את הרכיבים והסבירי לילדך מה אלו מחוללים בגופו. לאחר מכן ,השאירי את ההחלטה בידיו!