המתכון הזה הוא מזין, בריא וכל כך מרגיע. השילוב של העגבניות והבזיליקום הטבעי כל כך, מתאחד עם טעמי העוף המודגשים ויוצר חגיגה קולנרית בלשון. תוסיפו את שאר הירקות ויש לכם מנה עיקרית מדהימה לכבוד שבת.
מצרכים:
1 כף שמן זית
1 בצל לבן קטן, קצוץ
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
4 שיני שום
8 עגבניות שלימות אדומות חתוכות לקוביות (או 2 קופסאות עגבניות חתוכות עם המיץ שלהם)
חלקי עוף מבושל (כרעיים, שוקיים וכדו')
1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים במשך 7 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל הופך רך ושקוף
- מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת או שתיים.
- מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים היטב.
- בעזרת כף ארוכה מרסקים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לחום בינונית-נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים במשך 10 דקות
- מתבלים במלח ופלפל נוסף במידת הצורך.
לחלופין:
- אפשר להוסיף את כל החומרים לסיר בישול איטי, לערבב היטב ולבשל על חום גבוה 3-4 שעות (או נמוך במשך 6-8).