תוספת מרהיבת עין לשולחן החג – חלבי או בשרי. לא מאמינים? תקראו עד הסוף.
החומרים ל 5 סועדים:
1/2 ק"ג שעועית ירוקה שלימה (מצרית) קפואה
3 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח גס גרוס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 סלסלת עגבניות שרי חתוכות לחצאים
כמה עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
- שמים שמן זית בסיר על האש. מוסיפים את השום לשניות בודדות שלא נשרף, ומיד מוסיפים את השעועית.
- מקפיצים כ 4 דקות על אש גבוהה.
- מוסיפים מלח ופלפל.
- ממשיכים להקפיץ עוד כמה דקות.
- מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים עוד כדקה.
הגשה:
מגישים בצלחת ומעטרים בבזיליקום.
ועכשיו… לחלבי:
אחרי ההכנה לעיל, מעבירים למגש אפיה, מפזרים גבינת פרמאזן ואופים כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות.
שדרוג:
בעת הקפצת השעועית מוסיפים מעט יין לבן.
תהנו.