שוקולד – דברים שלא ידענו

white chocolate

עוד כמה עובדות מעניינות על הממתק הבלתי נתפס הזה…

המיקרוגל הומצא בזכות השוקולד

המדען פרסי ספנסר עבד בבנייה של מכשירי מכ"ם, ובאחד הימים, כשעבד על שפופרת מגנטרון המחוללת קרינה אלקטרומגנטית, שם לב שחטיף השוקולד שהיה לו בכיס נמס במהירות. פרסי, שהיה מספיק מנוסה בכדי להבין את הקשר בין הקרינה לבין העובדה שהשוקולד נמס, המציא מיד לאחר מכן מכשיר שיחמם מזון במהירות – תנור המיקרוגל.

שוקולד לבן הוא לא באמת שוקולד

לשוקולד לבן יש את המרקם של שוקולד, אבל הטעם שונה לגמרי. על השוקולד הלבן להכיל 20% לפחות של חמאת קקאו, אחרת לא רק שהוא לא ייחשב כשוקולד כי אין בו מוצקי קקאו, אלא הוא גם לא ייחשב כשוקולד לבן, וזה יהיה פשוט מעליב.

כך נוצרו עוגיות השוקולד צ'יפס

בוקר בהיר אחד בשנת 1930 קמה רות' ווייקפילד, שיחד עם בעלה הייתה הבעלים של פונדק "טול האוס" בוויטמן שבמסצ'וסטס, וגילתה שאספקת הקקאו לא הגיעה. בהיותה אחראית על הכנת עוגיות החמאה והקקאו שהוגשו מדי יום בשעת התה, היה עליה למצוא פתרון לבעיה. וכך, במקום קקאו השתמשה בשבבי שוקולד ויצרה לראשונה ובטעות עוגיות שוקולד צ'יפס. בשנת 1936 פורסם ספר בישול פרי עטה ובו המתכון של העוגיות החדשניות, שבעקבות הפרסום הגיעו לכל עקרות הבית בסביבה. בחברת "נסטלה", לאחר שהבינו מה גרם לעלייה המשמעותית במכירות של השוקולד שלהם, קנו מרות' וויקפילד את המתכון – לא בתמורה לתשלום כספי, כי אם בתמורה לאספקה של שוקולד לכל החיים. ..

שוקולד בלגי

צריכים הוכחה נוספת לכך שבלגיה היא מדינת השוקולד הרשמית, נוסף על הנתון שלפיו שדה התעופה בבריסל, בירת בלגיה, מוכר שוקולד בכמויות בלתי נתפסות של כ-800 טון בשנה? אז קבלו: בשנת 2013 השיקה ממשלת בלגיה בולי דואר שיש להם טעם של שוקולד כשמלקקים אותם. סיבה טובה  לשוב ולשלוח מכתבים.

אגוזים אגוזים

במהלך מלחמת העולם השנייה, ייצור השוקולד היה מוגבל, וייצרני השוקולד חיפשו פתרונות לבעיה. אחד מהם, איטלקי בשם פייטרו פררו  קנה אזור לגידול אגוזים באיטליה, במטרה להפיק קרם אגוזים שיהווה תחליף לממרח השוקולד, אך בשנת 1946 ערבב את קרם האגוזים עם ממרח שוקולד ויצר מוצר בשם "Supercrema", שאותו אנחנו מכירים היום כ"Nutella".

שוקולד מצופה בסוכריה

פורסט מארס וברוס מורי, שותפים מעולם השוקולד, דיברו עם חיילי מלחמת האזרחים הספרדית וגילו שאלה מתלהבים מסוכריות "סמארטיז" הבריטיות, המצופות בסוכר המונע מהשוקולד שמתחתיו להימס ולהימרח על אצבעותיהם. מארס ומורי ראו את הפוטנציאל הגלום בשיווק סוכריות שכאלה בארה"ב, אך היה עליהם למצוא להן שם אחר. בסופו של דבר, הם קראו להם על שם ראשי התיבות של שמות המשפחה שלהם – M&M. גם הצבא האמריקאי ראה את היתרון שבממתק שאינו נמס, וחילק אותו לחייליו בזמן מלחמת העולם השנייה.

התמכרות קשה

נפוליאון בונפרטה, שליט צרפת האגדי והמצביא הגדול, היה אוהב שוקולד ידוע. הוא דרש כי יין ושוקולד יהיו זמינים עבורו ועבור צוות היועצים שלו בכל עת, אפילו בזמן קרבות עקובים מדם.

Exit mobile version