ריזוטו פטריות, תבלינים וגבינה, הוא מאכל נפלא שתתאהבו בו מהביס הראשון. נסו את המתכון המיוחד הזה לאורז האיטלקי המסורתי ומובטחת לכם הנה מושלמת. קצת עבודה – אבל משתלמת.
החומרים:
6 כוסות מרק עוף פרווה
3 כפות שמן זית
1/2 ק"ג פטריות פורטבולו פרוסות דק
1/2 ק"ג פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 בצלי שאלוט חתוכים דק
1 אורז מזן ארבוריו
1/2 כוס יין לבן יבש
3 כפות עירית קצוצה
1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
4 כפות חמאה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
בסיר בינוני, חממו את מרק העוף על להבה נמוכה.
בסיר אחר, גדול יותר ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, והוסיפו את הפטריות. טגנו עד שהן מתרככות. שימו אותם בצד יחד עם הנוזלים בכלי נפרד.
חממו את שמן הזית הנותר בסיר הגדול והוסיפו את הבצל לטיגון למשך כדקה.
הוסיפו את האורז וערבבו היטב עד שיתכסה בשמן. כשהוא מזהיב מעט הוסיפו את היין וערבבו היטב.
מסיר מרק העוף המחומם, קחו ½ כוס מרק עוף והוסיפו לאורז תוך כדי ערבוב עד לספיגה. הוסיפו בהדרגה בכל פעם ½ כוס מרק נוספת כשאתם מקפידים שהמרק שמזגתם קודם נספג כבר באורז (התהליך הוא ארוך – 15-20 דקות).
הורידו את הסיר מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.