הישר מאיטליה, ריזוטו עשיר עם ארטישוקים טריים ופטרוזיליה.
מצרכים ל 4-5 מנות:
8 ארטישוקים בשלים
4 כפות חמאה
מיץ מלימון אחד
בצל קטן, קצוץ דק
500 גרם אורז ריזוטו סוגת
750 מ"ל אבקת מרק פרווה נמסה במים
כמה גבעולי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- קוטמים את ראשי הארטישוק, קולפים את הגבעולים ומסירים כל חלק עצי מדי. חותכים לאורך לרבעים.
- שופכים מיץ לימון על הארטישוקים על מנת למנוע השחרה.
- ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הבצל לטיגון עדין. שוטפים את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון ומוסיפים לבצל בסיר.
- מגבירים את האש ומוסיפים את האורז תוך בחישה מתמדת.
- לאחר שתי דקות מוסיפים לאט ובהדרגה את אבקת המרק הנמסה במיים ובוחשים.
- מבשלים 15 עד 20 דקות עד שהאורז רך.
- מתבלים במלח או פלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, בוחשים ומגישים.