לא. לא טעינו בניסוח הכותרת. את המעדן המפתיע הזה אימי היתה מכינה בכל פעם שהיא רצתה לפנק אותנו. ואיזה אמא לא מפנקת את הילדים שלה?
אז לכם האמהות המפנקות, הבאנו מתכון ממש טעים שהילדים… יתפנקו ממנו.
ל 8 סועדים
החומרים לקציצות:
800 גרם בשר טחון, לא עם שומן!
1 בצל בינוני טחון וסחוט מהנוזלים
12 בצלים קטנים חצויים לאורכם
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קנמון
1 כף שמן קנולה
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
החומרים לרוטב:
1 בצל גדול חצוי וחתוך לפרוסות דקות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
4 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים
אופן הכנת הקציצות:
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הקציצות, למעט הבצלים הקטנים המצויים.
- לוקחים מהתערובת כדור בשר בגודל כף היד ושוטחים אותו.
- שמים חצי בצל, וסוגרים לכדור או לגליל. שימו לב שהבצל לא יצא מדפנות.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה.
- מוסיפים את התבלינים ואת המים ומרתיחים.
- מנמיכים אש ומכניסים את הקציצות בזהירות בצורה מסודרת.
- מכסים את הסיר ומרתיחים. אח"כ מורידים לאש קטנה ומבשלים כשעה.
- אם נשארים הרבה מים, מורידים מכסה ומאדים. הרוטב צריך להיות סמיך. שימו לב שלא ישרף.
- מגישים עם אורז לבן, או אוכלים עם לחם, או סתם מתענגים על הטעם, ככה… בלי כלום.
שדרוג:
ניסיתי את זה לקראת השבת האחרונה. יוצא משהו משהו:
- מוסיפים במילוי הקציצות מקלות דקים של גזר.
- אחר 40 דקות בישול מפזרים מקלות גזר כאלו מ 3 גזרים מעל הקציצות.
תתפנקו!