אחד המאכלים המיוחדים של העדה המרוקאית.
8 מנות
החומרים:
כ- 16 צלעות כבש
3 בצלים גדולים חתוכים לחצאי קשתות
3 כפות דבש דבורים טהור או דבש תמרים (סילאן)
150 גרם צימוקים בהירים
שמן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את הצלעות כ- 10 דקות במים רותחים ומסננים את הקצף היוצא מהם.
מטגנים בסיר רחב ועמוק מעט את הבצל, על להשחמה מועטת.
מוסיפים את הצלעות ומטגנים משני הצדדים קלות.
מוסיפים מלח ופלפל שחור ומכסים במים.
מוסיפים את הדבש ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר.
מבשלים על אש קטנה כשעתיים. מידי פעם בודקים שיש מספיק מים.
מוסיפים את הצימוקים ומבשלים עוד כשעה אחת או עד לריכוך של בשר הצלעות.
מאדים עד לאידוי רוב המים.
מגישים עם אורז לבן.