Asado A-Alargentina – כך זה נקרא בארגנטינאית.
המתכון הזה הוא מתכון נפלא ביותר. כדאי מאד להכין לארוחה חגיגית, כדי שהתענוג יהיה מושלם.
המרכיבים (ל 5 סועדים):
- 1 ק"ג נתחי בשר אסאדו בקר עם עצם
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות מים
- 1 בצל סגול גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס יין אדום יבש
- 2 עלי טימין טרי שלימים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קמצוץ פלפל שטה גרוס
אופן ההכנה:
- מטגנים את נתחי האסאדו במעט שמן עד לסגירה (צבעו מאפיר).
- מוציאים ומסדרים בסיר.
- בסיר שני מטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את השום ומטגנים מעט גם כן. היזהרו שלא יישרף.
- מוסיפים את היין, עלי הטימין, מלח, פלפל שחור, סוכר, פלפל שטה ועגבניות, מערבבים ומרתיחים.
- מוסיפים את המים ומרתיחים שוב.
- שופכים על הבשר את הרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 4 שעות.
- לאחר כשעה וחצי בודקים ובמידת הצורך – מוסיפים מים.
- אם רוצים לבשל בתנור – אופים בתנור אפיה בחום של 170 מעלות כ- 3 שעות.
הגשה:
- מגישים בצלחת ליד אורז לבן.