גדלתי על הפשטידה הזאת. זו ממש פשטידה של פעם.
בניגוד לרוב המאכלים המרוקאיים, לפשטידה הזו אין זמן מיוחד. היא באה כתוספת לארוחה, בשבת בחג או סתם ביום חול.
החומרים:
תבנית בקוטר 26 או תבנית מרובעת בינונית
5-6 תפו"א גדולים מבושלים (לא רכים מידי) וחתוכים לקוביות קטנות או מגורדים
2 גזרים מבושלים (לא רכים מידי) לקוביות קטנות או מגורד
1/2 לימון סחוט
3 ביצים קשות לקוביות קטנות או מגורד
5 ביצים טרופות מעט (לא מוקצפות)
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 עד 1 כפית מלח
1 אבקת אפיה
1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצים הקשות והתבלינים, בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים הקשות והתבלינים ומערבבים בעדינות שהביצים הקשות לא ימעכו.
- לוקחים תבנית משומנת. אפשר לשים נייר אפיה (לא חייב).
- מחממים את התבנית ללא התערובת בתנור ל- 160 מעלות.
- מוסיפים את תערובת הפשטידה לתבנית, מיישרים, ומחזירים לתנור. את התבנית שמים בתחתית התנור.
- לאחר כ- 10 דקות מעלים את התבנית לאמצע התנור ומעלים את החום ל- 190 מעלות.
- אופים את הפשטידה כ- 25-30 דקות. דוקרים את הפשטידה עם סכין. אם הסכין יוצאת נקיה, הפשטידה מוכנה.
- כשהפשטידה זהובה ויפה מוציאים מהתנור. מגישים חם או קר.