ארוחת פסטה היא ארוחה שבדרך כלל עוברת לנו בשולחן תוך כדי לעיסה. היא בשביל להרגיע את הילדים ותוך כדי גם את ההורים. אבל אפשר להכין את הפסטה גם בשונה מהדרכים המקובלות של רוטב עגבניות עם גבינה או לחילופין בשר.
הנה מתכון מעניין של פסטה עם פטריות בתבלון מעניין.
הרכיבים:
- 400 גרם פסטה רחבה
- 3 כפן שמן זית משובח
- 7 שיני שום כתושות
- 1.5 כפיות עלי תימין טריים
- 1.5 כפיות עלי רוזמרין טריים
- 300 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- 1/2 כוס מרק עוף פרווה (1 כפית מרק עוף+חצי כוס מים חמים)
- 1/2 כוס מים שהפסטה בושלה בהם (לוקחים אותם מהסיר לפני שהוצאנו את הפסטה)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הפסטה אל-דאנטה. מוציאים מהמים מסננים ומייבשים.
- שמים בסיר את השמן, השום, התימין הרוזמרין והפטריות, מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד שהפטריות מתרככות והשום והעלים מפיצים ריח חזק.
- מוסיפים את מרק העוף ומי הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הפסטה אל סיר הרוטב, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
- מניחים לספיגת טעמים ומשפרים תיבול.
באדיבות אתר המתכונים גרפוד.