פלאפל הכי מתאים לתשעת הימים. ארוחה מזינה לילדים בימי החופשה. ייצא לכם פלאפל טעים כמו שלא אכלתם מעולם וזו הבטחה!
המצרכים (ל-25 כדורים בערך):
2 כוסות גרגרי חומוס יבש מזן קטן, מושרים במים לכ-12 שעות
שתי פרוסות לחם שחור, שרויות סחוטות ומפוררות
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה)
פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים (אם יש לכם מטחנת בשר אז עדיף להשתמש בה ואפשר לוותר על כל הלחם או על חלקו). מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
מוסיפים את הסודה לשתייה לתערובת ומערבבים היטב.
צרים כדורים (מגלגלים בין ידיים לחות) ומטגנים עד להשחמה יפה. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.
טיפים:
הפלאפל יוצא רך מבפנים? או שהשמן חם מדי או שהקציצות גדולות מדי. נסו לתקן.
גם אם אתם לא אוהבים כוסברה, אל תחסכו – הכוסברה משנה את טעמה בטיגון ואם תתקמצנו יצא לכם פלאפל חננה.
אם הכנתם יותר מדי, קחו את הכדורים ותקפיאו אותם רגע לפני הטיגון.
אם אתם אוהבים את הפלאפל שלכם פיקנטי, הוסיפו למעבד המזון פלפל חריף קטן קצוץ דק.
הפלאפל מרגיש דחוס מדי? הוסיפו מעט מים, פרורי לחם וסודה לשתייה, תנו לתערובת לעמוד קצת ונסו שוב לטגן כדור.