את הפלאפל התעשייתי שקונים בחנויות, מ 1/4 כמות חומוס ו- 3/4 לחם, משמן שהוכנס לסיר לפני כמה ימים (או במקרה הטוב – בבוקר) ואיבד את משמעות חייו כבר מזמן, את כל זה תשאירו בחנות.
אתם תכינו אותו בבית – נקי, טוב ובריא כמה שיותר.
החומרים:
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס, מושרה במים 12 שעות
- 6 שיני שום
- 1/2 צרור חבילת כוסברה
- 1 פלפל חריף ירוק
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כוס מים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/2 כוס קמח חומוס (אפשר להכין מחומוס מיובש בתנור וטחון דק דק)
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- אחרי שתבררו היטב את גרגירי החומוס, הכניסו למעבד מזון את החומוס, השום, הכוסברה, והפלפל החריף, וטחנו הכל היטב.
- הוסיפו את התבלינים, אבקת האפיה, קמח החומוס והשמן. הוסיפו את המים ולושו היטב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
- חממו שמן בסיר לטיגון עמוק. לפני הכנסת הכדורים, הורידו את גובה הלהבה לחצי ל- 2 דקות.
- קירצו כדורים מהתערובת והכניסו פנימה לשמן החם.
- לאחר שתסיימו למלאות כשליש משטח הסיר בכדורים, הגביהו שוב את האש וטגנו את הכדורים עד להשחמה.
- הוציאו אותם מהשמן ושימו בתוך מסננת (לא על נייר סופג, זה פוגע בקרנצ'יות של הכדורים).
- זהו. עכשיו מלאו פיתה בכדורים, חומוס, עמבה, טחינה, סלט, צ'יפס ובעצם – מה שבא לכם.
רק לא להתלונן על השומנים. לאכול וליהנות.
בתיאבון!