ממיסים את הדבש עם המים הרותחים בקערה קטנה, ומצננים.
מערבבים היטב את הקמח והשמרים במיקסר עם וו לישה.
מערבבים את מי הדבש עם שאר המים (640 מ"ל) ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר. חשוב לעשות את זה בהדרגה ולאט, כדי שהבצק לא יתפרק. לשים כך כ-10 דקות. כשכל המים נטמעים היטב בבצק הנוזלי, מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד מעט.
מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת ומתפיחים שעה.
מחממים תנור ל-250 מעלות, חום עליון ותחתון.
מקמחים את נייר האפייה ובידיים רטובות צרים פוקצ'ות ארוכות ויפות.
חוצים את התאנים לאורכן ומסדרים יחד עם הבצל על הפוקצ'ות בצפיפות. פורסים את הגבינה ותוחבים לתוך הבצק כך שקצת ממנה ייצלה בתנור וקצת ממנה יימס בתוך הלחם. חשוב לסדר את התוספות בצפיפות כי הלחם תופח ונוצרים מרווחים ריקים, ככל שתשימו יותר תאנים וגבינה – יותר טוב (אני לא העמסתי מספיק).
מסדרים ענפי תימין ומכניסים לתנור עד להשחמה. אוכלים חם (למרות שאלון עדין זלל את זה גם אחרי 8 שעות).