קינוח חמצמץ-מתקתק שמתאים לגל החום שפוקד אותנו: טארטלטים קטנים עם קרם לימון ממכר.
החומרים:
לבצק:
- 180 גרם סוכר
- 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 280 גרם קמח
לקרם הלימון:
- 250 מ"ל מיץ לימון טרי
- 250 מ"ל מים
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם סוכר
- 5 ביצים
- 50 גרם קורנפלור
- 1 לימון
אופן ההכנה:
הבצק:
- מכניסים את הסוכר, המלח והחמאה למעבד מזון עם להב מתכת ומערבבים עד קבלת פירורים גסים.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים שוב לפרורים גסים.
- מוציאים את הבצק ממעבד המזון ודוחסים את הבצק לכדור.
- עוטפים אותו בנילון נצמד ומשהים במקרר כשעה.
הטארטלטים:
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בעובי אחיד של 1/2 ס"מ.
- בעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים בבצק ומרפדים תבניות טארטלטים משומנות בעיגולי הבצק.
- דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים קטניות כמשקולת מעל נייר האלומיניום.
- מקררים את הטרטלטים הלא אפויים במקרר כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הטארטלטים המכוסים 20 דקות.
- מסירים את הקטניות ונייר האלומיניום ואופים עד להשחמה של כל הטארטלטים.
- מוציאים מהתנור ושומרים במקום יבש
קרם הלימון:
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את מיץ הלימון, המים ו-150 גרם מהסוכר.
- מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומוסיפים את החמאה.
- מערבבים את הקורנפלור עם הסוכר הנותר.
- טורפים את הביצים ובוחשים את תערובת הקורנפלור אל הביצים.
- מעבירים 5 כפות מסירופ הלימון אל תערובת הביצים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הביצים אל סירופ הלימון, מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
- כשהתערובת סמיכה מסירים אותה מהאש ומצננים.
- ממלאים כל בסיס טארטלט אפוי בקרם לימון ומעטרים בפרוסה דקיקה של לימון טרי.