וואו! עוגה נפלאה ויפיפיה!
חומרים:
לבצק:
- 175 גרם קמח
- 30 גרם סוכר
- 30 גרם שקדים טחונים
- כפית קליפת לימון מגוררת
- 125 גרם חמאה מלוחה קרה
- 3 כפות מי קרח
למילוי:
- 2 כפות סוכר
- 1 ק"ג אגסים
- 100 גרם חמאה
- 50 גרם קקאו
- ביצה
- 150 גרם סוכר
- 50 גרם קמח
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון מעבדים יחד בפולסים את מרכיבי הבצק, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
- שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מפזרים מעל שתי כפות סוכר. מצננים כחצי שעה במקרר.
- קולפים את האגסים, חותכים לרבעים, מרחיקים את הליבה ומסדרים על הבצק הצונן.
- אופים רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). מוציאים מהתנור.
- בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, מסירים מהאש.
- בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת החמאה והקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים, מחליקים בעזרת מרית.
- מחזירים לתנור ואופים רבע שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומצננים. העוגה נשמרת היטב מספר ימים. לפני ההגשה אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.