ה"פירי פירי" הוא רוטב חמוץ חריף המגיע מאפריקה והוא משמש לתיבול עוף ובשר. הרוטב נותן טעם עשיר בבשר ועושה אותו עסיסי במיוחד.
המרכיבים:
לרוטב:
- 1 כוס שמן זית
- 1/4 כוס בצל קצוץ
- חצי גמבה בינונית
- 3 פלפל חלפיניו קצוצים גס, ללא הזרעונים
- 6 פלפלי צ'ילי קצוצים גס
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל לבן טחון
- 6 שיני שום
- מיץ לימון סחוט מלימון 1 טרי
- 4 עלי בזיליקום טריים
- 1-2 כפות אורגנו טרי
- 1/4 כוס חומץ הדרים או בן יין
לעוף:
- עוף שלם או מנות עוף מחולקות כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
הרוטב:
- מכניסים למעבד מזון או לבלנדר את הגמבה, פלפלי החלפיניו והצ'ילי, השום, הבזיליקום והאורגנו ומפעילים את המכשיר.
- מוסיפים את שמן הזית תוך כדי הטחינה.
- מוציאים מהמעבד לקערה ומוסיפים פפריקה מעושנת, מיץ הלימון, הפלפל הלבן, החומץ והמלח. מערבבים ומשפרים טעם.
- מעבירים לצנצנת ומחזיקים בקירור לשימוש מגוון.
תיבול העוף:
- מורחים את העוף מכל צדדיו ברוטב הפירי פירי. מכניסים לתנור גריל או לאפייה בחום של 220-240 מעלות למשך שעה ורבע.
- מגישים בצד אורז לבן או צ'יפס וסלט.