העוף הזה הומצא ברגעים האחרונים לפני השבת. התוצאה היתה מושלמת!
החומרים (ל- 8 סועדים):
- 8 חלקי עוף
- חבילת בצל ירוק חתוך לחתיכות בינוניות (לא קצוץ)
- 1/2 חבילה כוסברה
- 3 כפות שמן זית להשריית העוף
- 2 כפות שמן זית לטיגון
- 1 כפית תבלין פיצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את חלקי העוף עם 3 כפות שמן זית ועם תבלין הפיצה. מערבבים ומשרים במקרר כשעתיים.
- מטגנים את חלקי העוף בשמן הזית הנותר על אש גבוהה כחמש דקות מכל צד.
- בקערה אחרת שמים את המים, המלח והפלפל שחור, מערבבים ושופכים מעל העוף.
- כשהרוטב רותח, מפזרים מעל העוף את הבצל הירוק והכוסברה.
- מכסים ומבשלים כשעה.
- במידת הצורך מסירים את המכסה ומאדים (צריך להשאר מעט רוטב). שימו לב שלא ישרף.