הבהרט הוא תבלין שהכרתי בפעם הראשונה בבית חברים. נקלעתי לשם במקרה (או שלא במקרה) בבוקרו של יום שבת, אחרי לילה בחדר לידה כשאשתי ילדה את ביתי הרביעית. החברים הטובים הזמינו אותי לארוחה. לא ברור לי עדיין אם זה היה הרעב המציק, הריח המטריף, הבישול המוצלח או הטעם המופלא ששיגעו אותי, אבל מאז שאני מוסיף בהרט בתבשילים – תמיד זה מצליח!
החומרים (8 מנות):
8 חלקי רבע עוף
4 שיני שום פרוסות
1 כפית בהרט
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה 2 כפות שמן זית, בהרט, כורכום ופלפל שחור.
מורחים בצורה אחידה את חלקי העוף ברוטב.
מניחים כשעה לספיגת טעמים.
מטגנים בכף שמן הזית הנותרת את השום הפרוס כ- 20 עד 30 שניות (שימו לב שלא ישרף).
מטגנים את חלקי העוף מצד אחד על אש גבוהה כ- 5 דקות. הופכים ומטגנים את הצד השני עוד כ- 3 דקות.