הכנה קלה ומהירה לקרפ צרפתי שאותו תוכלו למלאות במילוי מתוק שתרצו, ולהגישו כקינוח לארוחה, או סתם לארוחת ערב קלילה.
החומרים:
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות חמאה מומסת
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח והביצים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את החלב ואח"כ את המים, כל הזמן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים לערבב עד שהתערובת נעשית חלקה.
- מחממים מחבת נון סטיק, משומנת מעט עם חמאה על להבה בינונית גבוהה.
- עם מצקת מרק, יוצקים בכל פעם מצקת אחת במרכז המחבת, ובתנועות סיבוביות של המחבת עוטפים את הבלילה על כל שטח תחתית המחבת.
- מבשלים כ 2 דקות. אח"כ מפרידים בזהירות את קצוות הקרפ, מנענעים קלות את המחבת כדי להפריד את הקרפ מתחתית המחבת והופכים. מבשלים את הצד השני עוד 1-2 דקות.
- מוציאים, ממלאים במילוי שרוצים, סוגרים ומגישים חם.