מרק סמיך מעט, עשיר כבד ומשביע ביותר. לחורף קר במיוחד. הבישול הוא ארוך אבל ההנאה מובטחת.
החומרים (8 מנות):
- 1 בצל קצוץ
- 1 קופסת שימורי שעועית ברוטב צ'ילי מסוננת מהנוזלים
- 1 קופסת שימורי שעועית שחורה מבושלת מסוננת מהנוזלים
- 1 קופסת שימורי גרעיני תירס מסוננת מהנוזלים
- 1 קופסא קטנה של רוטב עגבניות (או רסק עגבניות מומס ב 1/2 כוס מים חמים)
- 1 בקבוק קטן או פחית בירה לבנה
- 2 קופסאות קטנות של קוביות עגבניות (או 3 עגבניות חתוכות לקוביות)
- 2 פלפלי צ'ילי קצוצים
- 1 חבילת אבקת או רוטב טאקו
- 3 חזה עוף ללא עצמות
אופן ההכנה:
- לסיר בישול כבד או לסיר בישול איטי, הכניסו את כל המרכיבים מלבד חזה העוף וערבבו היטב.
- הניחו את חתיכות חזה העוף כשהן שלימות בסיר ו"הטביעו" אותן בתוך הרוטב.
- הרתיחו את התבשיל, הורידו לאש נמוכה מאד ובשלו 5 שעות. אם אתם מבשלים בסיר בישול איטי – הפעילו על חום נמוך למשך חמש שעות.
- הוציאו את חתיכות חזה העוף השלימים והניחו על משטח עבודה. בעזרת שני מזלגות פרקו את החזה לחתיכות קטנות.
- החזירו את החזה המפורק לסיר, ערבבו ובשלו עוד שעתיים על אש נמוכה.
- הגישו חם.