מרק מהביל טעים ומתאים במיוחד לחורף הדופק בחלוננו.
החומרים (6 מנות):
- 4 כוסות עגבניות טריות, קצוצות
- 1 בצל קצוץ
- 4 יחידות ציפורן שלימות
- 2 כוסות מרק בטעם עוף לפרווה או ציר מרק עוף
- 2 כפות חמאה למרק פרווה או 2 כפות מחמאה למרק בשרי
- 2 כפות קמח
- 1 כפית מלח
- 1-2 כפיות סוכר לבן
אופן ההכנה:
- לסיר בישול עמוק, מכניסים את העגבניות, הבצל, הציפורן ומרק העוף ומביאים הכל לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.
- טוחנים הכל בעזרת בלנדר ידני.
- בינתיים, במחבת קטנה, ממיסים את המחמאה ומוסיפים לה את הקמח. מערבבים היטב עד ליצירת בלילה חלקה. לא מכבים עדיין את האש.
- לוקחים כף מצקת אחת מציר העגבניות הטחון ויוצקים על בלילת החמאה והקמח. מערבבים היטב עד למיצוק הבלילה.
- מוסיפים את הבלילה של הקמח והחמאה אל סיר מרק העגבניות, מערבבים.
- מוסיפים את המלח והסוכר, מערבבים ומבשלים עוד מספר דקות.
- מגישים חם בצד לחם לבן טרי או בתוספת קרוטונים.