מרק מוקרם, נפלא ומשביע.
המרק המקורי מורכב מאלמנטים של בשר וחלב, אבל ב"ה היום ישנם מרכיבים שנותנים את אותו טעם ובכשרות מהודרת.
המרכיבים:
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 גזור חתוך לקוביות
- 1/2 חבילת מחמאה
- 1/2 1 כפות קמח לבן
- 1/2 1 כפיות אבקת קארי
- 4 כוסות ציר מרק עוף
- 1/2 תפוח מגולען וחתוך לקוביות
- 1/4 כוס אורז לבן
- 1 חזה עוף חתוך לקוביות
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית תימין יבש
- 1 חבילת שמנת לבישול פרווה
אופן ההכנה:
- המיסו את המחמאה בסיר עמוק למרק. הוסיפו את הבצל, הסלרי והגזר וטגנו במשך 5 דקות.
- הוסיפו את הקמח ואבקת הקארי ובשלו תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות.
- הוסיפו את מרק העוף והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך כחצי שעה.
- הוסיפו את התפוח, האורז והעוף. תבלו במלח ובפלפל לפי הטעם, ולבסוף – הוסיפו את התימין. ערבבו היטב ובשלו עוד כ 15-20 דקות, או עד שהאורז מתרכך.
- לפני ההגשה, חממו את השמנת לבישול בסיר נפרד, וצקו אותה חמה לתוך סיר המרק. ערבבו והגישו.