מרק נהדר וטעים מאד לארוחת צהריים או למפגש חברים חורפי.
החומרים (12 מנות):
- 3/4 חבילת חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 1 חבילת ברוקולי קפוא קצוץ ומופשר
- 5 כוסות מרק בטעם עוף (פרווה!)
- 1/2 ק"ג גבינת עמק או גבינה חצי קשה אחרת, חתוכה לקוביות
- 2 כוסות חלב
- 1 כ, אבקת שום, או 4 שיני שום כתושות
- 2/3 כוס קורנפלור
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק, חממו על אש גבוהה את החמאה עד להמסה.
- הכניסו את הבצל וערבבו אותו. בשלו אותו עד שהוא מתרכך.
- הוסיפו את הברוקולי ואת המרק בטעם עוף ובשלו את המרק כ 15 דקות עד שהברוקולי מתרכך
- הנמיכו את להבת האש והוסיפו את קוביות הגבינה. ערבבו והמיסו את הגבינה לחלוטין.
- הוסיפו את החלב ואת אבקת השום וערבבו.
- בקערה בינונית ערבבו את הקורנפלור עם כוס מים עד שנמס והוסיפו אותו למרק. ערבבו בהתמדה עד שהמרק מסמיך.
- הגישו חם.