שמים בקערה יחד את כל מרכיבי המילוי ולשים ומערבבים היטב. מניחים בצד כחצי שעה.
לוקחים את הבצלים ומורידים את ראש הבצל והתחתית. חורצים חריץ עמוק עד לאמצע הבצל לכל אורכו.
מרתיחים את הבצלים במים ומבשלים כרבע שעה.
שופכים את המים ומניחים להתקרר.
מפרידים את עלי הבצל בזהירות ושוטפים.
לוקחים כמות של מילוי וממלאים כל עלה בנפרד וסוגרים. שימו לב לא למלות הרבה, כי האורז מתנפח.
הכנת הרוטב:
טוחנים את העגבניות והגמבה ומערבבים עם התבלינים ללא המים.
סידור הסיר ובישול:
מטגנים ב 3 כפות השמן את הירקות הפרוסים ומטגנים קלות.
מסדרים את הממולאים מעל הירקות.
שופכים בצורה אחידה את הרוטב מעל הממולאים ומוסיפים את המים.
מרתיחים ומבשלים כשלוש שעות. מידי פעם בודקים ומוסיפים במידת הצורך בכל פעם כרבע כוס מים.
אפשרויות:
מילוי בקישואים: לחתוך קישואים גדולים לחצי. לרוקן את התוכן ולמלא במילוי הבשר. את תוכן הקישואים לשים בתחתית הסיר במקום עיגולי קישואים.
מילוי בעגבניות: לחתוך את ראש העגבניה כך שיווצר מכסה מלמעלה. לרוקן את תוכן העגבניה ולמלא במילוי הבשר. לכסות עם "מכסה" העגבניה ולבשל. את מילוי העגבניה לשים ביחד עם חומרי הרוטב.
מילוי בקישוא בלאדי (קישוא שיש לו צורה כמו כדור): כמו העגבניות.
מילוי חצילים: לפרוס חצילים גדולים מאוד לפרוסות צמודות, דהיינו כל שתי פרוסות צמודות בסופן כך שלא הפרדנו לגמרי. למלא במילוי הבשר קציצה שטוחה מהמילוי.