מטבוחה – סלט עגבניות מבושל

מטבוחה

תגידו את האמת: מי לא מכיר את הסלט הזה? עכשיו תגידו: מי באמת יודע איך להכין אותו?

אז הנה לכם מתכון, בלי הנחות ובלי הקלות. אבל עם הטעם הכי אמיתי שיש! ואגב – זה חייב להיות חריף, אפילו מעט. אחרת – זה לא מטבוחה!

מצרכים:

6 ק"ג עגבניות בשלות, אדומות ולא רכות מידי – רצוי מזן "תמר" (נא לא להבהל: אחרי הבישול – נשאר בערך 1/3 מכמות העגבניות שהכנסתם!)

5 גמבות אדומות ובשלות

8 שיני שום

2-8 פלפלים חריפים (תלוי במידת החריפות שאתם רוצים)

2 כפיות מלח

1 כף פפריקה מתוקה

3/4 כוס שמן (אל תשכחו – זה מטבוחה! מרוקאית!)

אופן ההכנה:

משרים את העגבניות במים רותחים למספר דקות, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

את הגמבה והפלפל חריף צולים מעל גבי אש או בתנור, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.

חותכים את שיני השום לפרוסות גדולות.

שמים הכל בתוך סיר גדול עם כוס השמן ומבשלים על אש גבוהה כחצי שעה.

מוסיפים מלח ופפריקה מתוקה ומערבבים.

מבשלים כשעתיים ע"ג אש בינונית בסיר פתוח ומאדים את המים, וכל כמה דקות מערבבים.

מועכים את הסלט תוך כדי בישול עם מועך, ומערבבים כל כמה דקות עד שמתאדים כמעט כל המים (הזהרו שלא ידבק ולא ישרף).

אם צריך מוסיפים בישול עד לאידוי רוב המים.

זהו. ארוך, אבל – שווה!

לעצלנים:

מי שבכל מקרה רוצה יותר קל: את העגבניות הגמבות הפלפל החריף והשום ניתן לרסק במגרדת הקטנה במעבד המזון, עם הקליפה. אותו טעם אבל לא אותו מרקם.

על כל שאר התהליך – אי אפשר לוותר!

Exit mobile version