התכונה הזו שכל כך היינו רוצים להשתחרר ממנה ולהשליך אותה הרחק מאיתנו, בזוגיות היא פצצה מתקתקת של ממש ובחינוך הילדים אסור לה לקחת חלק – הכעס. איך נבין את בן הזוג שלנו? כל המסתתר מאחורי מידת הכעס וטיפים לעצירת התפרצותו.
בתחילת הזוגיות, כמו בכל מישור חדש בחיים, לומדים להכיר את המציאות החדשה. בשנה הראשונה לנישואין ישנם קשיים רבים הפוקדים את בני הזוג, אי הבנות, אי הסכמות וחיכוכים קטנים הגורמים לתסכול רב.
עם הזמן, לומדים בני הזוג להכיר אחד את השני ומבינים מה מכעיס ומה מפייס.
בחברתו של הכעסן
תכונת הכעס היא מידה קשה, הדורשת מאיתנו מאמץ ועבודה מתמדת על מנת שנצליח לשרש אותה מקרבנו. נוכחות אדם רגזן וכעסן משרה אווירה לא נעימה, מלחיצה ואף מותחת.
אדם כעסן הוא אדם שפועל על פי רגשותיו ובאותם רגעי הכעס ההיגיון שלו נעלם כלא היה. בן זוג רגזן הופך את מערכת היחסים לביצה טובענית המלווה במחשבות טורדניות העוסקות רק במה לומר, מתי ואיך. הזוגיות הופכת לרובוטית והרגשות נעלמים אט אט.
הדרך השלילית להשגת רצונות
כשאדם כעסן נתקל בבעיה הוא מיד כועס, הוא לא הצליח להשיג את מבוקשו – אז הוא פשוט כועס. מבחינתו הכעס הוא כלי נוסף, שבדרך כלל משמש עבורו ככלי מוצלח. כאשר האדם מבחין שבאמצעות הכעס הוא מקבל את מבוקשו פעם אחר פעם, הוא ישתמש בכעס שוב ושוב ללא הרף.
אם האדם היה מצליח להשיג את מבוקשו בדרך אחרת, לא בהכרח שהיה פונה מיד להשתמש בכעסו.
איך מתמודדים איתו?
שימו לב – בזוגיות עלינו להיות ערניים, אולי אנו לא מאפשרים לבן הזוג שלנו להביע את רגשותיו? אולי אנו לא מספיק מתעניינים בו? אולי לא שמנו לב לבקשותיו החוזרות והנשנות בדבר מה?
אם נתמיד בכך וניתן לבן הזוג הזדמנויות להציג את עמדותיו, רצונותיו ובקשותיו – נוכל למנוע התפרצויות כעס רבות, כי על ידי כך נמנע את הצטברות המתחים בליבו.
מספר טיפים למניעת התפרצויות כעס:
1.בחרו שעה ביום והחליטו שכעת אתם נמנעים מכעס ככל האפשר.
- הקפידו לדבר בטונים נמוכים.
- ספרו עד 10 ונסו להרגע ככל הניתן לפני ההתפרצות.
- עצרו! חשבו מה גורם לכם לכעוס כעת ונסו למצוא פתרון.
- זכרו שהשלכות הכעס לא תמיד ניתנות לתיקון.