ילדים אוהבים בטירוף! בתוספת רוט מייפל מיוחד זוהי מנה מיוחדת במינה. מתאים לתשעת הימים.
לכ-20 לביבות:
- 500 גרם גרגירי תירס טרי
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- כף גדושה (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות מלח
להגשה:
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- קרם צ'ילי
- מייפל צ'יפוטלה
- מעט כוסברה קצוצה
למייפל צ'יפוטלה:
- 1 כוס רוטב מייפל
- 50 מ"ל רום כהה
- 2 כפיות מחית צ'יפוטלה
אופן ההכנה:
- מכינים מייפל צ'יפוטלה: מערבבבים את כל החומרים בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה בלי להביא לרתיחה 15 דקות. מצננים.
- במעבד מזון טוחנים את התירס. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים.
- במחבת או על פלנצ'ה מטגנים/צולים בכל פעם מעט מהתערובת. הופכים באמצע עד שהפנקייק זהוב משני צדדיו (כדקה מכל צד).
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים לתבנית ומפזרים את שאר המוצרלה. מכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה, מוציאים ומעבירים לצלחת.
- מקשטים כל לביבה במעט קרם צ'ילי, מזלפים מייפל צ'יפוטלה ובוזקים כוסברה.