מעדן גורמה מתאים לראש השנה – גם כבש (להזכיר את אילו של אברהם אבינו), תפוחים ודבש לשנה מתוקה ויין אדום לשמחת החג.
החומרים (8 מנות):
8 צלעות כבש גדולות ומלאות בבשר (אם יש הרבה שומן – נקו אותו. אם יש מעט בשר – הכפילו את כמות הצלעות)
או לחילופין
8-16 חתיכות כבש (עדיף כתף) ללא שומן
1/2 כפית פלפל שחור טחון
לרוטב:
4 תפוחי יונתן אדומים ובשלים – קלופים ומנוקים
2 כפות דבש
1/2 כוס יין אדום יבש
1/2 כף מיץ לימון
4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים לרצועות
3 כפות שמן קנולה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית טימין טרי
אופן ההכנה:
- הכניסו את הכבש לסיר גדול והרתיחו במים כ- 5 דקות. הוציאו ושטפו את הכבש במים זורמים.
- החזירו את הכבש לסיר וכסו שוב במים, והוסיפו את הפלפל השחור. בשלו כשעתיים וחצי.
- סננו את הכבש ממי הבישול ושימו בצד.
הרוטב:
- סחטו את התפוחים במסחטת פירות קשים או טחנו את התפוחים במעבד מזון וסננו במסננת.
- טגנו את הבצל בשמן עד שהוא משחים.
- הוסיפו את מיץ התפוחים, היין, הדבש, הלימון והתבלינים והרתיחו.
- הוסיפו את הכבש פנימה ובשלו כ- 30-45 דקות.